18 ℃

Bejaarde man verbreekt snelheidsrecord elektrisch fietsen in de binnenstad

Bejaarde man verbreekt snelheidsrecord elektrisch fietsen in de binnenstad
Foto: Jan van der Wolf / Alex Linch / Shutterstock.com

DEVENTER - Het elektrisch hardfietsen werd dit jaar erg populair onder ouderen. Hoewel het niet eens echt zijn bedoeling was, verbrak de 73-jarige Johan Oldenevel zelfs het Nederlands record. In maart reed hij met 62 kilometer per uur door de binnenstad van Deventer, goed voor een nieuw record in de leeftijdsklasse 70+.

Dat meneer Oldenevel erin slaagde om het Nederlands record aan te scherpen is bijzonder, vooral omdat het op dat moment erg druk was in de stad. “Zoals veel ouderen hou ik ervan om met mijn elektrische fiets zo hard mogelijk tussen de auto’s door te zoeven, maar dat ik er een record mee zou vestigen had ik echt niet verwacht”, aldus de gepensioneerde gemeenteambtenaar.

Meneer Oldenevel kreeg van de Elektrische Fietsersbond Senioren (EFS) een officiële oorkonde overhandigd. Het oude record stond op naam van Jannie Weidebloesem (69), die met haar elektrische fiets in 2019 met 58 kilometer per uur door de binnenstad van Nijmegen jakkerde. Mevrouw Weidebloesem kwam vorig jaar bij een valpartij om het leven.

 
Deel dit artikel: