18 ℃

Behulpzame “Ome Cor” verlinkte vijfduizend foutparkeerders

Foto: iStockPhoto – Getty Images

In Venlo is de 87-jarige Cor Buitink overleden. In de afgelopen jaren verlinkte hij meer dan vijfduizend foutparkeerders. Hij noemde het zijn levenswerk.

Cor Buitink was een bekende verschijning in Venlo. Elke dag ging hij met zijn scootmobiel op pad om foutparkeerders op te sporen. De medewerkers van de dienst Parkeerbeheer zijn dan ook verslagen door het verlies van ‘Ome Cor’, zoals hij liefkozend genoemd werd.

“Hij belde ons elke dag, soms wel tien keer”, vertelt een verdrietige parkeerbeheerder. “Als een automobilist een halve millimeter buiten het parkeervak stond, dan hing hij al aan de telefoon. En wie dacht dat hij wel een paar minuutjes kon parkeren zonder te betalen, werd door Ome Cor verlinkt. Zonder hem hadden we nooit zo veel boetes kunnen schrijven.”

‘Ome Cor’ wordt volgende week in Venlo begraven. Medewerkers van de dienst Parkeerbeheer zullen daarbij aanwezig zijn. “We gaan hem ontzettend missen”, zegt een van hen. “Hij zorgde toch voor een stukje veiligheid op straat. Iedereen hield van hem.”

 
Deel dit artikel: