17 ℃

BBBB en BBBBB: Van der Plas richt twee nieuwe partijen op om coalitie mogelijk te maken

BBBB en BBBBB: Van der Plas richt twee nieuwe partijen op om coalitie mogelijk te maken
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Na de enorme overwinning van de BoerBurgerBeweging (BBB) bij de Provinciale Statenverkiezingen richt partijleider Caroline van der Plas twee nieuwe partijen op om mee samen te werken. Met de BBBB en de BBBBB moet de BBB een meerderheidscoalitie in het provinciebestuur kunnen vormen.

De BoerBurgerBewegingBeweging (BBBB) moet zorgen voor verbinding tussen de politiek en de BoerBurgerBeweging. De BoerBurgerBewegingBestuurBeweging (BBBBB) brengt nog meer zetels in, zodat een meerderheid wordt behaald.

“Die verkiezingswinst was leuk, maar we hadden ons niet gerealiseerd dat er in elke provincie een coalitie moet komen. Daar gaan we met de oprichting van de BBBB en de BBBBB nu zelf voor zorgen”, licht Van der Plas toe.

Volgens Van der Plas zijn andere partijen niet meer nodig als genoeg politici overstappen: “Ik zal alle leden van de andere partijen in de komende weken benaderen met een overstapvoorstel. Uiteindelijk moet er in elke provincie een sterke coalitie staan van de BBB, de BBBB en de BBBBB. En dan kunnen we door.”

 
Deel dit artikel: