27 ℃

BBB wil verplichte boerderijlessen: “Meeste kinderen hebben nog nooit een doodsbang varken z’n strot doorgesneden”

BBB wil verplichte boerderijlessen: “Meeste kinderen hebben nog nooit een doodsbang varken z’n strot doorgesneden”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

DEN HAAG - De BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas wil kinderen al op de basisschool laten kennismaken met het platteland. Dat zou moeten via ‘boerderijlessen’. “De meeste kinderen hebben nog nooit een doodsbang varken z’n strot doorgesneden. Dat is heel jammer”, aldus Van der Plas.

Volgens Van der Plas hebben Nederlanders te weinig kennis van het platteland. Met ‘boerderijlessen’ op basisscholen wil ze daar verandering in brengen. “Veel kinderen eten wel elke dag vlees, maar hebben geen idee waar dat vlees vandaan komt. Ik vind dat we kinderen al op jonge leeftijd moeten laten kennismaken met het proces van kunstmatige inseminatie, ophokken, onverdoofd castreren, en vetmesten”, aldus Van der Plas.

Het stoort Van der Plas vooral dat de meeste Nederlandse kinderen nog nooit zelf een varken, kip of rund hebben gedood. Daarom komt de sympathieke BBB-leider met het idee voor ‘interactieve boerderijeductie’ voor basisschoolkinderen.

“Om kinderen weer een beetje contact te laten hebben met het platteland en de voedselketen, wil ik kleuters graag meenemen naar het slachthuis”, legt Van der Plas uit. “Het lijkt me fantastisch dat kinderen daar zelf een doodsbang varken naar binnen schoppen, een elektrische schok door z’n harses jagen en daarna de keel doorsnijden zodat het beest verzuipt in z’n eigen bloed. Dat hoort toch een beetje bij de opvoeding, vind ik. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leerzaam en leuk.”

 
Deel dit artikel: