29 ℃

BBB wil dat Oekraïners terug naar huis gaan: “Poetin zal ze heus niet allemáál uitmoorden”

BBB wil dat Oekraïners terug naar huis gaan: “Poetin zal ze heus niet allemáál uitmoorden”
Foto: ChocoPie / Shutterstock.com / YT CC / https://www.youtube.com/shorts/UTQFlCidnek

DEN HAAG - Kamerlid Mona Keijzer van de BBB vindt het hoog tijd dat Oekraïners die in Nederland wonen weer terug gaan naar hun eigen land. Volgens Keijzer wordt het gevaar van een oorlog schromelijk overdreven.

In een debat over de asielbegroting wond Keijzer er geen doekjes om. Volgens haar wordt het hoogste tijd dat alle gevluchte Oekraïners weer teruggaan naar eigen land: “Het kan niet zo zijn dat wij massaal Oekraïners opvangen, omdat Oekraïne weigert hun land over te leveren aan de Russen. Als ze het zo belangrijk vinden om oorlogje te spelen voor hun onbeduidende landje is dat niet ons probleem.”

Bovendien vindt Keijzer dat de gevolgen van een oorlog schromelijk overdreven worden: “Als alleen een oorlog al genoeg is om in ons land te worden opgevangen, is het hek natuurlijk van de dam. Dan kunnen we de poorten wel wagenwijd openzetten voor iederéén die een beetje bang is aangelegd. En dat terwijl er in Oekraïne maar zo’n 30.000 burgers zijn gedood of zwaargewond zijn geraakt. Als we voor dat soort incidentjes al met ons hand over het hart moeten gaan strijken, is het einde zoek.”

 
Deel dit artikel: