11 ℃
'Europese afspraken naleven'

BBB toch akkoord met zomertijd

BBB toch akkoord met zomertijd
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

De BoerBurgerBeweging (BBB) gaat toch akkoord met deelname door Nederland aan de Europese zomertijd. Partijleider Caroline van der Plas roept zowel boeren als burgers op om de klok een uur vooruit te zetten.

Het standpunt van de BBB inzake de zomertijd was tot nu toe onduidelijk, maar volgens Van der Plas is het verzetten van de klok onontkoombaar. “Als klein land zullen we ons moeten conformeren aan de internationale afspraken. Als Nederland niet meedoet aan de zomertijd, raakt ons land geïsoleerd in een eigen tijdzone”, denkt Van der Plas.

De uitspraken van Van der Plas zorgen voor behoorlijke ophef onder de aanhang van de BBB. “Amper anderhalve week na de verkiezingen wordt ineens besloten om het hele land in de zomertijd te storten. Daar werd in het verkiezingsprogramma van de BBB met geen woord over gerept”, moppert een kiezer op Twitter. “Ik heb juist voor de BBB gekozen, omdat Van der Plas zich niet laat intimideren door de machthebbers in Brussel. Maar als het om de zomertijd gaat, volgt ze toch weer slaafs het Europese beleid. Ik vind dat slap.”

 
Deel dit artikel: