18 ℃

BBB niet bang voor premierschap: “Die kans is gewoon heel, heel klein”

BBB niet bang voor premierschap: “Die kans is gewoon heel, heel klein”
Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

DEN HAAG - Caroline van der Plas is niet meer bang dat haar partij na de komende verkiezingen een premier moet leveren. “Ik heb er wel een paar nachten wakker van gelegen, dat geef ik eerlijk toe. Maar als ik er nuchter over nadenk, dan snap ik dat mijn angst eigenlijk niet reëel is”, zegt Van der Plas.

Van der Plas zelf wil absoluut geen premier worden. Dat gaf ze weken geleden al aan. Om elk risico uit te sluiten, schuift de BBB vandaag een andere premierskandidaat naar voren. “Gewoon voor het geval dát”, legt Van der Plas uit. “Maar ik heb meteen tegen haar gezegd: ‘Mona, je hoeft niet bang te zijn. De kans dat je echt premier moet worden is piepklein'”.

Maar stel dat de BBB bij de verkiezingen wél de grootste partij wordt, krijgt Nederland dan toch Mona Keijzer als premier? “Hahaha, nee, natuurlijk niet”, lacht Van der Plas. “Dat zouden we haar en het land nooit aandoen. Dan verzinnen we wel weer wat anders. Wat dat betreft kan ik iedereen geruststellen: de kans dat je wordt getroffen door de bliksem of neerstort met een vliegtuig is veel groter dan de kans dat Mona premier wordt.”

 
Deel dit artikel: