27 ℃

BBB legt wachtgeldregeling helder uit: “Wachtgeld voor Timmermans is fout, wachtgeld voor Mona Keijzer is goed”

BBB legt wachtgeldregeling helder uit: “Wachtgeld voor Timmermans is fout, wachtgeld voor Mona Keijzer is goed”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - De BBB viel Frans Timmermans onlangs keihard aan op het feit dat hij wachtgeld krijgt. Nu blijkt ook hun eigen premierskandidaat Mona Keijzer gebruikt te hebben gemaakt van de wachtgeldregeling. Volgens BBB-leider Caroline van der Plas zijn beide situaties echter totaal verschillend.

Van der Plas heeft Frans Timmermans, de premierskandidaat van PvdA/GroenLinks, meerdere malen keihard aangevallen voor het feit dat hij gebruik maakt van de wachtgeldregeling. Zij vindt dat een slecht signaal naar de kiezer. Dat haar eigen premierskandidaat óók gebruik maakt van de regeling vindt ze juist een goed signaal naar de kiezer. In een korte verklaring legt ze haar standpunt helder uit.

“Mona Keijzer is integer en oprecht. Dan mag je best twee jaar gebruik maken van de wachtgeldregeling”, aldus Van der Plas. “Frans Timmermans vind ik helemaal geen oprecht en leuk persoon. Dan vind ik ook niet dat je een paar maanden wachtgeld van de gemeenschap moet aftroggelen. Bovendien zit Keijzer bij een fijne partij en Timmermans bij een kutpartij. Dat alles maakt de beide situaties onvergelijkbaar.”

 
Deel dit artikel: