15 ℃

BBB gaat eigen plannen doorrekenen en licht alvast tipje van de sluier op: “Eindresultaat wordt fantastisch!”

BBB gaat eigen plannen doorrekenen en licht alvast tipje van de sluier op: “Eindresultaat wordt fantastisch!”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - De BBB is een van de partijen die haar plannen niet wilde laten doorrekenen door het Centraal Planbureau. Om de kiezer toch enigszins tegemoet te komen, gaat de partij zélf de plannen uit hun verkiezingsprogramma onder een financiële loep houden.

BBB-leider Caroline van der Plas heeft al in een vroegtijdig stadium laten weten dat haar partij niet van plan is om het verkiezingsprogramma door te laten rekenen door het Centraal Planbureau. Tijdens een vergadering in de Tweede Kamer zei ze daarover: “Het CPB kijkt alleen maar naar wat onze plannen kosten. Dat vinden wij op zijn zachtst gezegd nogal beperkend.”

Om de kiezer toch enigszins te laten weten of de plannen van BBB überhaupt haalbaar zijn, gaan ze nu zelf alles doorrekenen: “We hebben een commissie opgezet die minutieus alles zal checken op financiële haalbaarheid. Mensen die alles weten over complexe economische vraagstukken zoals een slager, een zzp’er uit de bouwsector en een uitbater van een slijterij. Drie toppers die elke drie maanden weer hun cijfers bij de accountant moeten inleveren voor de Belastingdienst. Kortom, mensen die het klappen van de financiële zweep kennen.”

De precieze uitkomst van dit rapport wil Van der Plas nog niet prijsgeven maar een klein tipje van de sluier wil ze wel vast oplichten: “Als ik de eerste geluiden vanuit onze commissie hoor, kan het zomaar zijn dat onze plannen fantastisch blijken te zijn.”

 
Deel dit artikel: