18 ℃

Baudet wil eigen samenleving, ‘Forumland’: “Alleen wereldvreemde linkse theedrinkers zien een sekte als iets negatiefs”

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Thierry Baudet heeft laten weten hoe zijn perfecte toekomst eruitziet. Hij wil in een zogenaamd Forumland een volledige parallelle samenleving organiseren waar alleen FvD’ers welkom zijn.

Als het het aan FvD-leider Thierry Baudet ligt, komt er een hermetisch gesloten Forumbeweging in Nederland. Een Forumland zonder fysieke grenzen, maar wel met allesoverheersende regels en gedragscodes. Een land waar eigen initiatief en zelfstandig nadenken uit den boze is. Waar de melkboer, de slager en de juf voldoen aan alle boreale kenmerken. Een wereld waar de grote leider Baudet bepaalt wie voldoet aan het Forum-ideaal. Waar de vrouwen kindjes baren en de mannen zich, naast hun reguliere fulltime job, opmaken voor een allesbeslissende oorlog.

Volgens critici heeft zo’n gesloten wereld met een allesoverheersend ideaal en een leider die alle macht opeist veel weg van een sekte. Iets wat Baudet met trots onderstreept: “Wat is er mis met een sekte met een gezonde moraal? Een beweging met een sterke, welhaast goddelijke leider die zijn volk leidt naar het beloofde land? Het is typisch iets voor halfzachte, linkse knuffelaars om daar iets negatiefs in te zien. Door dat soort azijnzeikers laat ik me niet tegenhouden. Het gaat bij dit allesomvattende idee wel om de gezondheid van heel krankzinnig Nederland.”

 
Deel dit artikel: