11 ℃

Baudet: “Wel geld naar Groningen, maar Russische olicharchen nog op geen enkele manier gecompenseerd”

Baudet: “Wel geld naar Groningen, maar Russische olicharchen nog op geen enkele manier gecompenseerd”
Foto: YT CC

Rijke Russen die vorig jaar ten gevolge van de sancties een deel van hun vermogen moesten inleveren, zitten nog steeds te wachten op compensatie. FvD-voorman Thierry Baudet vraagt het kabinet om haast te maken met een compensatieregeling.

Na de Russische inval in Oekraïne, deze week een jaar geleden, confisqueerden Westerse landen een flink deel van de buitenlandse bezittingen van Russische olicharchen. Bankrekeningen, onroerend goed en luxe jachten: veel werd in beslag genomen. De schade die ze hierdoor hebben geleden, is tot op de dag van vandaag niet gecompenseerd. “Het kabinet voelt zich kennelijk niet verantwoordelijk voor wat deze mensen is aangedaan”, aldus Baudet.

“Het kabinet komt wel met een ruimhartige compensatieregeling voor de slachtoffers van de gaswinning in Groningen, maar voor de Russische olicharchen in Nederland is er geen cent. Dat is volstrekte willekeur”, moppert Baudet. “Je moet niet vergeten dat veel olicharchen hun geld verdienden aan de export van aardgas naar Europa. Nu die inkomsten zijn weggevallen, worden de olicharchen volledig aan hun lot overgelaten. Maar wat ik nog veel schrijnender vind, is dat wij letterlijk de enige partij zijn die voor deze mensen opkomt. Dan vraag ik me af: hoe kán dat?”

 
Deel dit artikel: