16 ℃

Baudet weer aan het werk, maar lijkt erg verward: “Uiteraard drinkt de elite geen kinderbloed en Poetin is zeker geen held”

Baudet weer aan het werk, maar lijkt erg verward: “Uiteraard drinkt de elite geen kinderbloed en Poetin is zeker geen held”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Thierry Baudet heeft een fikse klap met een paraplu op zijn hoofd gekregen. Naar eigen zeggen gaat het nu weer goed met hem, maar volgens sommigen komt hij erg verward over.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet werd donderdagavond in Gent aangevallen door een man met een paraplu. Baudet kreeg de paraplu hard op zijn hoofd, maar heeft daar naar eigen zeggen weinig last meer van: “Ik heb er een flinke buil aan overgehouden, maar verder gaat het prima met mij. Ik hou nog steeds van elektrische gitaren en geniet ook nog steeds van goedkoop bier uit een blikje.”

Toen een van Baudets aanhangers hem toeriep dat hij hem te allen tijde zou beschermen tegen mensen met reptielenbloed, keek Baudet de man met een verwarde blik aan. Ook zijn antwoord was erg verontrustend: “Mensen met reptielenbloed? Wat is dat nou weer voor een complotwaanzin? U hoort thuis in een gesticht!”

De verwarde indruk die Baudet maakte, werd nog verder onderstreept toen hem werd gevraagd naar zijn standpunt over een bloeddrinkende elite en de heldenstatus van Poetin. “Een bloeddrinkende elite? Waar haalt u die onzin vandaan? Ik behoor zelf tot de elite en ben absoluut geen liefhebber van bloed. En Poetin een held noemen is al helemaal ridicuul. Het is gevaarlijke prietpraat. Een oorlogshitser kan nooit een held zijn”, lachte Baudet.

De achterban van Forum voor Democratie is bezorgd over de gezondheid van Baudet. “Sinds die klap met de paraplu kraamt hij de grootste onzin uit”, zegt een bezorgde FVD-stemmer. “Gisteravond zei hij dat hij het zo knap vindt dat er mensen op de maan zijn geland.”

 
Deel dit artikel: