18 ℃

Baudet vernedert Jan Pieterszoon Coen met benzinestation-boeketje van 6,95

Foto: Joop Hoek / Ruslan Ivantsov / Shutterstock.com

Thierry Baudet is weer eens in opspraak. In zijn drang naar aandacht heeft hij op afschuwelijke wijze de nagedachtenis van onze nationale held Jan Pieterszoon Coen bezoedeld.

Juist nu heel Nederland worstelt met de plaats die onze helden uit het verleden moeten innemen in het publieke domein, heeft Forum voor Democratie-leider Baudet een krachtig statement gemaakt.

Bij het standbeeld van VOC-gouverneur Jan Pieterszoon Coen in Hoorn legde Baudet een zo goedkoop mogelijk benzinestation-boeketje. Daarmee gaf hij op niet mis te verstane wijze aan dat hij walgt van deze historische figuur. Het armzalige boeketje kan niet anders gezien worden dan als een opgeheven middelvinger aan Coen.

Uiteraard maakt deze schoffering veel los op social media. Baudet wordt links-populisme verweten, maar daar wil hij niets van weten. Sterker nog, hij ontkent dat het een miezerig boeketje was: “De mythe dat je voor 6,95 geen fatsoenlijk boeket kunt kopen bij een benzinestation moeten maar eens doorgeprikt worden.”

 
Deel dit artikel: