Baudet verdedigt positieve kanten Poetin: “Hij legt mooie snelwegen aan en houdt van honden”

Foto: YT CC

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet vindt dat het Westen veel te veel nadruk legt op de negatieve eigenschappen van Poetin. Volgens Baudet zijn er ook heel veel positieve eigenschappen van de Russische president te benoemen.

Volgens Baudet is het weer typisch democratisch geneuzel om vooral de nadruk te leggen op een paar kleine misstapjes van Poetin: “Het beginnen van een oorlog en het op de knieën brengen van een ander volk wordt in het Westen zo enorm uitvergroot. Ik geef toe dat het ook een aantal minder positieve kanten heeft, maar dat wordt enorm overdreven.”

Baudet onderstreept liever de goede kanten van de autocratische leider van Rusland: “Poetin is enige tijd geleden al begonnen om prachtige autobanen richting Oekraïne en andere voormalige sovjetlanden aan te leggen. Ook is hij een echte hondenliefhebber en wil hij graag een betaalbare auto ontwikkelen waar het hele volk van kan profiteren. En bovendien is de techsector groot geworden door alle cyberaanvallen die Rusland continu uitvoert. Als je dat alles in historisch perspectief zet, zie je dat Poetin eigenlijk een prachtige vent is.”

 
Deel dit artikel: