16 ℃

Baudet pissig: “Waarom krijgt een sterke, viriele storm een non-binaire wokenaam als Ciarán?”

Baudet pissig: “Waarom krijgt een sterke, viriele storm een non-binaire wokenaam als Ciarán?”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Thierry Baudet is op zijn zachtst gezegd ‘not amused” over de naam van de storm die donderdag over Nederland raasde. Volgens Baudet mag zo’n krachtige, viriele storm niet een gek non-binair wokenaampje als Ciarán krijgen.

FVD-leider Thierry Baudet zegt te hebben genoten van de storm die Nederland en veel andere Europese landen gisteren teisterde: “De natuur is erbij gebaat als er af en toe een grote schoonmaak wordt gehouden. Het is goed als een krachtige, viriele storm alles vernietigt dat zwak en kwetsbaar is. Zo’n storm zorgt ervoor dat de sterkste bomen en planten overleven en de zwakkelingen uit de weg worden geruimd en niet langer voedsel wegkapen bij hen die het echt verdienen.”

Baudet heeft echter wel grote bedenkingen bij de naam die de storm heeft gekregen: “Als je ziet hoe de storm het water op onze kust liet beuken en flinke schade toebracht in bijna heel West-Europa, dan kan het niet anders dan dat het een dappere en viriele mannelijke storm betreft. Ik erger me dan ook dood dat zo’n koene storm een kleinzerig non-binair naampje krijgt als Ciarán.”

Baudet denkt met weemoed terug aan de stormen van de jaren ’50: “Stormen heetten nog gewoon Willem, Pieter en Diederick. Iedereen was trots als zo’n stoere, oerhollandse storm een hele provincie van de kaart veegde.”

 
Deel dit artikel: