23 ℃

Baudet op Rhodos om vakantiegangers gerust te stellen: “Dit heeft niets te maken met klimaatverandering”

Baudet op Rhodos om vakantiegangers gerust te stellen: “Dit heeft niets te maken met klimaatverandering”
Foto: Makesushi1 / Jeroen Meuwsen Fotografie / A_Lesik / Shutterstock.com

FvD-voorman Thierry Baudet is aangekomen op het afgebrande Griekse eiland Rhodos om vakantiegangers gerust te stellen. “Ik wil de jullie vooral op het hart drukken dat dit allemaal niets te maken heeft met klimaatverandering”, aldus de sympathieke politicus.

Rhodos en andere Griekse eilanden werden getroffen door enorme bosbranden, nadat de temperatuur op de eilanden in de afgelopen weken was opgelopen tot ver boven de 40 graden. Duizenden vakantiegangers moesten hun hotels halsoverkop verlaten en vluchten voor het naderende vuur. “Heel vervelend natuurlijk, maar ik kan jullie allemaal geruststellen. Dit heeft helemaal niets te maken met klimaatverandering. Dat moeten jullie goed begrijpen”, zei Baudet tegen de angstige toeristen.

Niet alleen de vakantiegangers, maar ook de lokale bevolking is erg opgelucht door de geruststellende woorden van Baudet. Een Griekse man, wiens hotel zojuist tot de grond toe is afgebrand, kreeg een troostend schouderklopje van de FvD-leider. “Ik leef met u mee”, aldus Baudet. “Maar het is volkomen normaal wat hier gebeurt. Heus, er is niets aan de hand.”

 
Deel dit artikel: