Baudet ontkent bestaan van Sinterklaas: “Mythe wordt in stand gehouden door speelgoedindustrie”

Foto: Forum voor Democratie / Wiki Commons CC

Sinterklaas is een mythische figuur die is verzonnen om kleine kinderen onder de duim te houden. Dat zegt FVD-voorman Thierry Baudet.

Ruim 81% van de kinderen gelooft in Sinterklaas. Onder hen leeft de gedachte dat Sinterklaas in de komende weken op steeds meer plekken zal opduiken, maar volgens Baudet is er slechts sprake van massahysterie. “Een man die stoute kinderen in de zak mee naar Spanje neemt? Daar is geen enkel bewijs voor. De kans dat je door een oude bisschop wordt ontvoerd is extreem klein. Het hele sinterklaasverhaal is bedacht om angst te zaaien”, aldus de politicus.

Volgens Baudet wordt de mythe in stand gehouden door de speelgoedindustrie: “Dit maakt deel uit van een groter plan om meer speelgoed te kunnen verkopen. Sinterklaas is al heel lang dood. Dat is natuurlijk te betreuren, maar de dood hoort nu eenmaal bij het leven.”

In de grote steden worden steeds meer sinterklaasmaatregelen zichtbaar. Zo worden op diverse plaatsen uit voorzorg al pepernoten verkocht. Baudet vindt dat onzin: “Kijk naar de landen om ons heen. Zweden, Denemarken, Portugal. Allemaal landen zonder pepernoten. Waarom gaat het daar wel goed?”

 
Deel dit artikel: