16 ℃
Rusland schoffeert FvD:

Baudet niet uitgenodigd bij ontmoeting Poetin en Xi Jinping

Baudet niet uitgenodigd bij ontmoeting Poetin en Xi Jinping
Foto: Kremlin.ru / Wiki Commons CC BY 4.0 / YT CC

De Russische president Poetin heeft maandag met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping gesproken over de oorlog in Oekraïne. Opmerkelijk genoeg vond het gesprek plaats zonder de aanwezigheid van Thierry Baudet. De FvD-leider was voor het overleg niet uitgenodigd. 

Dat Thierry Baudet door de Russische president werd gepasseerd, zou erop kunnen wijzen dat de banden tussen FvD en Rusland niet meer zo stevig zijn. “Als Poetin met zijn bondgenoten praat, dan is het natuurlijk heel raar dat Baudet daar niet bij mag zijn. Ik kan me voorstellen dat Baudet zich behoorlijk geschoffeerd voelt”, zegt politiek analist Fons Knielen.

Waarom Baudet niet voor het overleg was uitgenodigd, is volgens Knielen moeilijk te zeggen: “Misschien heeft het iets te maken met de verkiezingsuitslag van afgelopen woensdag. Forum voor Democratie verloor maar liefst tien zetels in de Provinciale Staten en dit kan de manier van Poetin zijn om Baudet daarvoor te straffen.”

Xi Jinping deed Poetin een voorstel om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. “Poetin zei dat hij openstaat voor vredesonderhandelingen”, aldus Knielen. “Maar concrete beslissingen zijn er nog niet genomen. Dat kan ook niet, zonder Baudet.”

 
Deel dit artikel: