Baudet geschokt dat 400 Duitse agenten gelinkt worden aan racisme en complottheorieën: “Dat is teleurstellend weinig”

Baudet geschokt dat 400 Duitse agenten gelinkt worden aan racisme en complottheorieën: “Dat is teleurstellend weinig”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - In Duitsland is ophef ontstaan nadat bekend werd dat maar liefst 400 agenten gelinkt worden aan extreemrechts gedachtegoed en complottheorieën. Ook FVD-leider Thierry Baudet zegt geschokt te zijn door dit aantal.

Een onderzoek van het magazine Stern en de Duitse zender RTL wijst uit dat tegen zo’n 400 Duitse agenten een onderzoek loopt op verdenking van extreemrechts gedachtegoed. Niet alleen in Duitsland, maar ook in Nederland heeft dit onderzoek voor enorme ophef gezorgd. FVD-leider Thierry Baudet reageert geschokt: “Slechts 400 agenten die een gezonde ideologie onderschrijven is verdomd weinig.”

Volgens Baudet laat dit onderzoek nog maar eens zien hoe levensgevaarlijk de invloed is van de wereldwijde elite: “Er werken maar liefst 41.000 personen bij de Duitse politie. Van oudsher waren dat gezonde mannen en vrouwen die de wereld een stukje mooier maakten. Maar blijkbaar is dat verleden tijd en is maar liefst 99 procent van de agenten in de ban van extreemlinkse praatjes als gelijkheid en democratische waarden. Hebben we dan niets geleerd van het verleden?”

 
Deel dit artikel: