20 ℃

Baudet: “Centrum van de macht eigenlijk in reptielenverblijf Artis”

Baudet: “Centrum van de macht eigenlijk in reptielenverblijf Artis”
Foto: Lyonstock / Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

FvD-voorman Thierry Baudet wil dat er een onderzoek wordt ingesteld naar het reptielenverblijf van de dierentuin Artis. Baudet wil weten welke invloed de dieren hebben op de Haagse politiek.

Baudet heeft de overtuiging dat de wereld wordt bestuurd door reptielen, zo gaf hij in een interview toe. De leider van Forum voor Democratie vermoedt dat ook de leguanen in het reptielenverblijf in dierentuin Artis meer politieke invloed hebben dan tot nu toe bekend is.

“Ons land wordt bestuurd door de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag, de Provinciale Staten en de gemeentebesturen. Tenminste, dat dénken we. Maar is dat werkelijk zo? Het is geen toeval dat Artis al jarenlang overheidssubsidie opstrijkt. Dat geeft aan dat de invloed van de leguanen verder reikt dan wij ons realiseren”, aldus Baudet.

Baudet heeft de reptielen in Artis naar eigen zeggen nooit vertrouwd: “In het reptielenverblijf bevindt zich een 15 jaar oude groene leguaan. Ik noem hem Richard. Zit de hele dag een beetje onder de warmtelamp op sprinkhanen te kauwen, maar ondertussen… Dat beest weet veel meer dan u en ik denken. Je kunt het aan die kop al zien. En dan nóg zijn er mensen die mij niet serieus nemen. Hoe naïef kun je zijn?”

 
Deel dit artikel: