18 ℃

Baudet best wel blij met schorsing: “Eindelijk wat tijd voor mijn terrarium”

Baudet best wel blij met schorsing: “Eindelijk wat tijd voor mijn terrarium”
Foto: AJR photo / Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Thierry Baudet is door een ruime meerderheid van de Tweede Kamer een week lang geschorst, omdat hij zijn nevenfuncties niet goed heeft opgegeven. Baudet is niet erg onder de indruk van de schorsing. Sterker nog, hij is blij dat hij eindelijk wat meer tijd heeft voor zijn hobby.

FvD-leider Thierry Baudet kwam dinsdagavond vrolijk fluitend thuis. Zijn schorsing betekent dat hij een week even helemaal voor zichzelf heeft. Hij weet al hoe hij die tijd gaat vullen: “Ik ben dol op mijn terrarium met koudbloedige, gewervelde dieren zoals schattige hagedissen, kameleons, leguanen en gekko’s. Trouwe en lieve diertjes die in niets lijken op het onbetrouwbare gespuis in de Tweede Kamer.”

Baudet zet een van zijn leguanen op zijn schouder en praat vol passie over zijn huisdieren: “Leguanen behoren tot de hagedissenfamilie. Het zijn heel intelligente dieren met een aandoenlijk hysterische blik in hun ogen. Verder zijn ze dol op klassieke muziek en doen ze een moord voor een bosje verse lavendel. Dus ja, daar kunnen mijn politieke tegenstanders nog wat van leren.”

 
Deel dit artikel: