'Allemaal troep'

Basisschoolleerkrachten opgezadeld met afscheidscadeautjes

Basisschoolleerkrachten opgezadeld met afscheidscadeautjes
Foto: Luis Molinero / Pataradon Luangtongkum / Monkey Business Images / Shutterstock.com

‘Stank voor dank’ noemt juf Marieke van basisschool De Stuurhut in Hattem de afsluiting van het schooljaar afgelopen vrijdag. Ze werd weer bedolven onder de cadeautjes door haar leerlingen uit groep 6. “Allemaal prullen van de Action, zoals ieder jaar,’ vertelt ze. “Ik bedoel: geef dan niks!”

Afgelopen vrijdag was de laatste schooldag voor de scholen uit Midden-Nederland. De zomervakantie is van start gegaan. Volgende week volgt regio Noord en de week er na regio Zuid. Veel ouders voelen de sociale druk om de juffen en meesters te bedanken voor het schooljaar met een cadeautje. Dat het niet meer dan een verplichting is, is bij de meesters en juffen wel duidelijk.

Meesters Matthijs van basisschool Het Kruispunt in Amersfoort kan erover meepraten: “De waardering is ver te zoeken. Een paar flutknutsels, 22 doosjes Merci, of de afgezaagde beker vol drop met het kaartje ‘Het zit d’rop’, krijg ik er ook elk jaar vijf van. Oftewel: NUL moeite. Ik ben blij dat ik dat ik die kinderen zes weken niet hoef te zien.”

Juf Elske van basisschool De Boekenwurm in Baarn heeft er ook last van: “Actionzeepjes, Actionmaskertjes, Actionkaarsjes, Actionopblaasbare drijvende bekerhouders, noem maar op. Je kunt het niet drinken hè. En er zit geen alcohol in. Wat heb ik er dan aan?”

 
Deel dit artikel: