11 ℃

Basisschool organiseert themaweek ‘Derde Wereldoorlog’

Foto: Stockfour / Sergey Bogomyako / Shutterstock.com

Het is een bijzondere week bij basisschool De Florelijn. Alle lessen staan deze week helemaal in het teken van de Derde Wereldoorlog.

“Als basisschool moet je snel kunnen schakelen als de actualiteit daarom vraagt. Eigenlijk zouden we het deze week hebben over rupsen en vlinders, maar na de dreiging van Poetin met nucleaire wapens hebben we de lessen meteen omgegooid”, zegt onderwijzer Fiona Schikke.

“Als school moeten we kinderen zo goed mogelijk voorbereiden op de maatschappij”, vervolgt Schikke. “Je kunt wel doen alsof de wereld één grote blije speelplaats is, maar dat is niet de realiteit. Mocht ons conflict met de Russen uitlopen op een wereldwijde thermonucleaire oorlog, dan vinden we het heel belangrijk om ook kinderen daarin te betrekken. Het is immers ook hún wereld die vernietigd wordt.”

“Bij de oudere leerlingen uit groep 7 en 8 gaan we wat dieper in op de geopolitieke achtergrond van de Derde Wereldoorlog en leren we hoe tactische kernwapens werken. Een combinatie van geschiedenis, wereldpolitiek en een stukje natuurkunde vinden ze heel interessant. Voor de jongere kinderen uit groep 1 en 2 is dat nog wat te moeilijk. Die laten we gewoon een mooie paddenstoelwolk tekenen.”

 
Deel dit artikel: