17 ℃

Basisscholen onder strenge voorwaarden weer open: “Contact met de kinderen in principe niet nodig”

Foto: Kay4yk / Shutterstock.com

De basisscholen gaan komende maandag weer open. Veel basisscholen hebben inmiddels maatregelen genomen om onderwijs op school veilig te laten verlopen. Wij namen een kijkje bij openbare basisschool De Boterbloem.

“We nemen hier geen enkel risico”, zegt directeur Frank Coevelaer. “Zodra de ouders weg zijn, worden de kinderen verdeeld in twee groepen. We maken onderscheid tussen schone kinderen en kinderen die bekend staan om hun slechte hygiëne. De schone groep en de vieze groep krijgen ieder een eigen lokaal. Daar krijgen ze een mondkapje, een haarnetje en een beschermende overall.”

De school probeert het contact met de kinderen tot een minimum te beperken. Coevelaer: “We gooien ’s morgens een stapel kleurplaten en een zak broodjes naar binnen. Direct contact met de kinderen is in principe niet nodig. Ons personeel blijft gedurende de dag op veilige afstand.”

Is deze vorm van onderwijs nog wel leuk voor de kinderen? “Nee, absoluut niet”, erkent Coevelaer. “Maar het gaat nu even niet om hen. Ons doel is het ontlasten van de ouders. Die kun je niet 24 uur per dag met hun eigen kinderen opzadelen. Niemand zit op die kinderen te wachten, maar je moet iets.”

 
Deel dit artikel: