16 ℃

Bart (16) wil graag op zichzelf gaan wonen: “Ben helemaal klaar met mijn huisgenoten”

Bart (16) wil graag op zichzelf gaan wonen: “Ben helemaal klaar met mijn huisgenoten”
Foto: Air Images / Shutterstock.com

VUGHT - Net als veel Nederlanders heeft Bart Wartels (16) uit Vught last van de krapte op de woningmarkt. Na ruim zestien jaar samenwonen met huisgenoten is Bart toe aan een ruimere en betaalbare woning voor zichzelf. Bart vindt zijn huidige woonsituatie niet meer leefbaar en is bovendien helemaal klaar met zijn huisgenoten.

“Ik zit al jaren in een kamertje van acht vierkante meter”, zegt Bart verontwaardigd. “Daarbij deel ik de keuken en het sanitair. Dat slaat toch helemaal nergens op? Daarnaast is het hartstikke oneerlijk geregeld, want een negenjarig meisje dat hier ook woont heeft een grotere kamer.”

Bart stoort zich niet alleen aan zijn jongere huisgenote en haar luide K3-muziek, maar ook aan zijn twee oudere huisgenoten: “Ik woon vanaf mijn geboorte samen met mijn ouders, hoewel ik daar zelf nooit voor heb gekozen. Ze werken volgens mij allebei, want ik zie ze bijna nooit. Best ongezellig hoor, ook met eetmomenten. Daarom denk ik steeds vaker: als ik dan toch mijn pasta pesto alleen moet opeten, dan doe ik dat liever in een rustig appartementje voor mezelf.”

 
Deel dit artikel: