Bart (45) merkt verhuftering in verkeer: “Ik moet elke week minimaal een keer knokken”

Bart (45) merkt verhuftering in verkeer: “Ik moet elke week minimaal een keer knokken”
Foto: Stock video footage / Shutterstock.com

Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen waarschuwt dat de mentaliteit in het verkeer hard achteruit holt. Volgens de psycholoog zijn de lontjes in het verkeer steeds korter.

Bart Heijmans (45) uit Rosmalen kan uit eigen ervaring meepraten over de doorgeslagen verhuftering in het verkeer: “Het is echt niet normaal hoeveel mongolen er in het verkeer rondrijden. Ik moet minimaal een keer per week met een medeweggebruiker vechten. Twintig jaar geleden hoefde ik hooguit een keer per maand op de vuist met een verkeershufter. Dat is een verviervoudiging! Ik vind dat echt schokkend.”

Bart komt moeiteloos met voorbeelden als we hem vragen naar de verhuftering in het verkeer: “Gisteren nog zag ik een fietser die zijn hand niet uitstak op een rotonde. Dat kleine klootzakje heb ik klemgereden en een klap op zijn muil moeten geven nadat hij weigerde zijn excuses aan te bieden. En vorige week stond ik naast een automobilist die zijn raam open had staan waardoor ik zijn muziek kon horen. Toen ik vriendelijk vroeg of hij zijn kutmuziek uit wilde zetten, weigerde hij. Door die hufterigheid kon ik uiteraard niets anders doen dan hem uit zijn auto sleuren en wat fatsoen in zijn donder slaan.”

Bart zegt dan ook te hopen dat ‘de hoge heren’ in Den Haag naar verkeerspsycholoog Tertoolen luisteren en gaan ingrijpen: “De verhuftering in het verkeer neemt zienderogen toe. Gelukkig ben ik zo verstandig om altijd een honkbalknuppel mee te nemen als ik de weg op ga. Maar het gaat niet alleen om mij, maar om álle fatsoenlijke weggebruikers.”

 
Deel dit artikel: