Bart (36) heeft spijt dat hij zijn vriendin 15 jaar geleden ‘lekker ding’ heeft genoemd

Bart (36) heeft spijt dat hij zijn vriendin 15 jaar geleden ‘lekker ding’ heeft genoemd
Foto: Spixel / Shutterstock.com

Bart Wellings uit Veghel noemde zijn vriendin in een onbewaakt ogenblik ‘lekker ding’. Dat gebeurde in 2008. Nu heeft hij spijt. Hij heeft zelfs zoveel spijt dat hij zich vandaag heeft aangegeven bij de politie.

“Spijt als haren op mijn hoofd”, zegt Bart Wellings met tranen in zijn ogen. “Het is weliswaar vijftien jaar geleden, maar het knaagt nog steeds aan me dat ik haar zo seksistisch heb benaderd. Ik heb haar op verschrikkelijke wijze gereduceerd tot een ding; tot een object dat enkel en alleen wordt beoordeeld op de buitenkant. Ik kan me levendig voorstellen dat ze zich op dat moment heel vies heeft gevoeld.”

Bart hoopt dan ook dat hij een fikse straf zal krijgen: “Ik heb me vandaag gemeld op het politiebureau, omdat ik mijn verdiende straf ook na vijftien jaar niet wil ontlopen. Mijn leven heeft alleen nog zin als ik mijn misstap kan omzetten in iets positiefs. Ik hoop dat ik een jarenlange gevangenisstraf krijg en daarmee een voorbeeldfunctie kan vervullen voor alle mannen die denken zich schuldig te kunnen maken aan grensoverschrijdend gedrag.”

Ilse Pennings (34), de vriendin van Bart, heeft laten weten de relatie met hem te beëindigen: “Deze stap van Bart heeft mij aan het denken gezet. Ik heb besloten dat ik niet langer kan samenleven met een man die mij sinds 2008 geen ‘lekker ding’ meer heeft genoemd.”

 
Deel dit artikel: