14 ℃

Banken tevreden over gezamenlijke pinstoring

Banken tevreden over gezamenlijke pinstoring
Foto: Emilija Miljkovic / Shutterstock.com

UTRECHT - De landelijke pinstoring is succesvol verlopen. In samenwerking met de transactieverwerker zijn de banken erin geslaagd de pinbetalingen in vrijwel het hele land onmogelijk te maken.

De storing begon donderdagavond en legde in een mum van tijd vrijwel alle pinapparaten plat. In bijna geen enkele winkel kon nog met de bankpas worden betaald. Dat leidde onder meer tot lange rijen aan de kassa’s en duizenden storingsmeldingen.

De banken spreken van een geslaagde samenwerking. “Samen met onze IT-partners hebben we laten zien hoe kwetsbaar ons betalingssysteem is”, laat een woordvoerder weten. “We hebben bewezen dat vrijwel de hele economie met één druk op de knop tot stilstand kan worden gebracht. Dat is fantastisch, als je erover nadenkt.”

Het was voor het eerst dat pinapparaten op zo’n grote schaal werden platgelegd. Niet alleen klanten van ING, maar ook klanten van ABN, Rabobank en andere banken konden ineens niet meer pinnen. “De storing laat zien waar we toe in staat zijn als alle banken met elkaar samenwerken”, aldus de woordvoerder. “Daar mogen we best een beetje trots op zijn.”

 
Deel dit artikel: