15 ℃
Personeel geschokt

Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel
Foto: David Pereiras / Shutterstock.com

MEPPEL - Een bingo-avond. Een potje kaarten. En dan ineens: bangalijsten. Deze schokkende ontdekking sloeg in als een bom bij de medewerkers van het seniorencomplex Avondrood in Meppel.

Het rustige bestaan in het verzorgingshuis is afgelopen week bruusk verstoord toen een groepje ondeugende bewoners een clandestiene PowerPoint-presentatie samenstelde. Onder de titel De Charmante Opa’s van Avondrood bevatte de presentatie foto’s van mannelijke bewoners, compleet met brutale opmerkingen over hun uiterlijk en vermeende seksuele bekwaamheid.

“Je kunt zien dat Willem nog steeds wat vuur in zijn ogen heeft, ik denk dat hij met een blauw pilletje erin nog weleens een wilde nacht kan beleven”, luidde een van de commentaren, terwijl een andere foto werd vergezeld van de tekst: “Gerard mag dan wel een kunstgebit hebben, maar zijn tandeloze glimlach doet wonderen voor de dames.”

De geruchten gonzen door het bejaardentehuis als de bewoners zich fluisterend afvragen wie er achter de schalkse lijst zit. Sommigen speculeren dat de lijst het werk is van de beruchte ‘kaartclub’, terwijl anderen fluisteren dat de ‘bingogroep’ er de hand in heeft.

De directeur van het bejaardentehuis neemt afstand van de schaamteloze actie van de ouderen. “Dit is absoluut niet representatief voor de sfeer in ons tehuis”, verklaarde hij. “Onze bewoners leven in rustige, respectvolle omgang met elkaar. Het klinkt misschien allemaal heel geil, maar dit is niet waar wij als zorginstelling voor staan.”

 
Deel dit artikel: