Elburg in actie tegen aanstootgevend fruit

“Banaan moet weer verboden vrucht worden”

“Banaan moet weer verboden vrucht worden”
Foto: iStockPhoto - Getty Images

ELBURG - De banaan is een vieze, vulgaire vrucht. Dat vinden Klaas en Annegriet Dolhuyse uit Elburg. Het streng gereformeerde echtpaar eist dat de banaan weer op de lijst van verboden vruchten komt.

Mevrouw Dolhuyse stoort zich vooral aan de vorm van de banaan: “Deze vrucht roept onherroepelijk associaties op met het mannelijk geslachtsdeel. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn van fruit. Daarom zeggen wij: haal fallusvormige vruchten direct van de fruitschaal, te beginnen met de banaan.”

Klaas Dolhuyse is het met zijn vrouw eens. “Laatst kwam onze kleindochter Johanna hier logeren. Tot onze verbazing had zij een banaan meegekregen. Ze is pas twaalf. Het was werkelijk afschuwelijk om te zien hoe zij de banaan in haar mond stak, terwijl ze me recht in de ogen keek. U kunt wel raden welk beeld in mij opkwam. Walgelijk”, aldus Klaas.

Samen met het christelijk gereformeerd kerkbestuur is een lijst met aanstootgevende producten opgesteld. Daarop staan de banaan, wortel, asperge, komkommer, meloen, courgette, passievrucht en rosbief.

 
Deel dit artikel: