24 ℃

Ballonnen met patatafval aangetroffen, waarschijnlijk afkomstig uit Noord-Brabant

Ballonnen met patatafval aangetroffen, waarschijnlijk afkomstig uit Noord-Brabant
Foto: Nieuwspaal / ilyashnurok / Depositphotos.com

WOERDEN - Inwoners ten noorden van de grote rivieren worden al een week opgeschrikt door overvliegende ballonnen met vuilniszakken eraan. Het neerdalende afval zorgt op veel plekken voor overlast. Vermoedt wordt dat de ballonnen afkomstig zijn uit Noord-Brabant.

Een inwoner van Woerden, die vanwege mogelijke represailles liever anoniem blijft, inspecteerde de inhoud van een vuilniszak. “Er zaten voornamelijk gebruikte patatbakjes in”, aldus de Woerdenaar. “Op enkele bakjes waren leuzen geschreven als ‘Patat, dacht je dat?’ of ‘Het is FRIET!’. Dit moet een wraakactie van Brabanders zijn.”

De brutale ballonennactie is een nieuw dieptepunt in de al jaren slepende taalruzie. De noordelijke helft van het land, die de lekkernij ‘patat’ pleegt te noemen, is in conflict met het zuiden, waar men principieel van ‘friet’ spreekt.

Foto: Nieuwspaal

Een deel van de patatresten die met ballonnen naar het noorden werden gestuurd.

De inwoners die de troep in hun tuin vonden zijn boos, maar ook de gemeente is niet gecharmeerd van de actie: “Laten we duidelijk zijn, het is ‘friet’, en geen ‘patat’. Deze kinderachtige actie verandert daar niets aan”, zegt een woordvoerder.

Een snackbareigenaar in de Randstad voelt zich echter niet geïntimideerd: “Ik blijf mijn aardappelsnack gewoon ‘patat’ noemen, hoor.” Hij geeft aan dat Noord-Brabant een tegenactie kan verwachten zodra de wind uit het noorden komt.

 
Deel dit artikel: