18 ℃

Bakkerswereld geschokt door overlijden Avicii

Het plotselinge overlijden van DJ Avicii komt hard aan in de bakkerswereld. Verschillende bakkers delen hun verdriet via sociale media. Sommige bakkerijen zijn vandaag gesloten.

Foto: Camelot / Flickr CC

Avicii had veel succes in de bakkerswereld. Met zijn hit ‘Wake me up’ brak hij door in bakkerijen over de hele wereld. Vanwege zijn bekendheid liet hij zijn brood meestal halen door een assistent, maar regelmatig was Avicci nog zelf in een bakkerij te vinden. Op 20 april werd hij dood gevonden in een hotelkamer in Oman.

“Voor mij was hij een enorme bron van inspiratie”, zegt banketbakker John Orrelaar. “Drie jaar geleden bakte ik mijn eerste Zwolse Suikerbol. Ik durf best te zeggen dat dat zonder Avicii nooit gelukt was.”

In verschillende landen hebben bakkerijen een herdenkingsplek ingericht voor Avicii. Het condoleanceregister op internet is al door duizenden bakkers getekend. Na het overlijden van Avicii is de toekomst van veel bakkers uiterst onzeker. “We zullen zien hoe het verder moet”, zegt Orrelaar. “Zonder hem wordt het in ieder geval heel stil in de bakkerij.”

 
Deel dit artikel: