18 ℃

Bakkerij Hooys heeft Functionaris Gegevensbescherming

Ron Magels treedt per 25 mei in dienst bij Bakkerij Hooys als Functionaris Gegevensbescherming. De bakkerij voldoet hiermee aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Foto: Andrey Popov / Shutterstock.com

De aanstelling van de Functionaris Gegevensbescherming is goed nieuws voor klanten die graag een broodje willen kopen, maar bezorgd zijn over hun privacy. De Functionaris Gegevensbescherming ziet er op toe dat alle klantgegevens in een beveiligde omgeving worden opgeslagen en niet langer dan strikt noodzakelijk worden bewaard.

Door nieuwe Europese regelgeving moeten vrijwel alle bedrijven per 25 mei beschikken over een Functionaris Gegevensbescherming. Bakkerij Hooys koos voor Ron Magels (38) vanwege zijn uitgebreide ervaring. In de afgelopen tien jaar beschermde Magels de klantgegevens van de Rabobank. Daarvoor werkte hij voor de inlichtingendienst AIVD.

“Wij zijn blij dat onze klanten ook in de toekomst met een gerust hart een krentenbol of een zak tarwebolletjes kunnen blijven kopen”, aldus directeur Bart Hooys. “Dankzij onze Functionaris Gegevensbescherming is hun privacygevoelige informatie in goede handen. Vaste klanten hebben hem ongetwijfeld al bij de deur zien staan.”

Bakkerij Hooys staat in de buurt vooral bekend om de verse chocolate cookies, maar het bedrijf sluit niet uit dat in de toekomst ook andere cookies zullen worden geplaatst.

 
Deel dit artikel: