15 ℃

Badr Hari wil VAR bij kickboksen: “Mijn tegenstander stond duidelijk buitenspel”

Foto: YT CC

Badr Hari heeft dit weekend een smadelijke nederlaag geleden, maar volgens de kickbokser zelf heeft zijn tegenstander onreglementair gewonnen: “Hij stond centimeters buitenspel. Ongelofelijk dat de scheidsrechter dit niet heeft gezien.”

Direct na de wedstrijd weigerde Badr Hari nog om commentaar te geven op zijn verloren partij tegen de Roemeen Benny Adegbuyi, maar vandaag laat hij alsnog van zich horen: “Luister, ik ben een zeer goede verliezer. Gisteren gunde ik Adegbuyi zijn ‘moment of fame’. Maar ik kan niet langer zwijgen. De overwinning is van mij gestolen. Adegbuyi stond bij zijn laatste stoot ver achter de buitenspellijn. Als je goed kijkt, zie je ook dat ik mijn verdediging laat zakken. Ik zag al lang dat hij niet mocht stoten. Wel een beetje onsportief dat hij dan toch mijn neus aan gort slaat.”

En nu wil Badr Hari dus een VAR bij het kickboksen: “Als er zaterdag een VAR bij was, dan was de uitkomst geheel anders geweest. Voordat een VAR tot zijn beslissing komt zijn we, net als in het voetbal, minuten verder. Met een beetje geluk had ik de wedstrijd toch strompelend kunnen afmaken. Dan had mijn team alleen nog maar de jury hoeven om te kopen die mij dan vervolgens tot de eerlijke winnaar hadden uitgeroepen.”

 
Deel dit artikel: