16 ℃

Badgast zonder tatoeages? “Dan ga je maar naar Wassenaar!”

Foto: Elzbieta Sekowska / Shutterstock.com

Het is bloedheet in Nederland. Massaal zoekt men verkoeling aan het water. De stranden zijn zo vol, dat soms zelfs ingegrepen moet worden. Ook daar geldt immers de anderhalve-meter-maatregel.

“Hier in Scheveningen is het altijd een strand van gewone mensen geweest”, zegt Sjaan Weerdink (55) met een doorrookte stem. Haar bronskleurige, rimpelige huid laat zien dat ze die graag aan de zon blootstelt. Op haar bovenarm is een yin yang-teken getatoeëerd en op haar voet een kronkelig iets. Haar dochter Kelly (17) heeft op haar arm het portret van een (inmiddels overleden) stafford.

De meeste badgasten in Scheveningen hebben zich laten tatoeëren, zo is op het strand direct te zien. Allerlei plaatjes zijn in de huid geprikt: van tribals tot niet te vergeten namen en van hartjes tot Chinese symbolen. Sommige afbeeldingen zijn in de loop van de tijd zodanig vervaagd, dat niet meer duidelijk is wat het ook al weer zou moeten voorstellen.

Sjaan wijst naar een man zonder tatoeage. “Ieder jaar heb je ze er toch weer tussen zitten, mensen die helemaal niks op hun lijf hebben”, zegt ze geïrriteerd. “Dan denk ik bij me eigen: als jij je te goed voelt en hier een beetje de sjieke meneer of deftige meid gaat lopen uithangen, dan hoor je hier niet. Ga maar naar Wassenaar of zo. Daar heb je een strand voor jullie soort! Sorry hoor.”

Met haar getatoeëerde voet in een ADO-teenslipper trapt ze haar peuk uit in het strandzand.

 
Deel dit artikel: