18 ℃

Baby’s vliegen voortaan in bagageruimte

Baby’s zorgen in het vliegtuig voor veel overlast. Daarom mogen kinderen tot 4 jaar binnenkort meevliegen in de bagageruimte van het toestel. Een opluchting voor de medepassagiers én voor de ouders.

Foto: EQRoy / Vyc / Shutterstock.com

Ze zijn de grootste ergernis in vliegtuigen: huilende baby’s. Ze kunnen de reis voor anderen gekmakend verzieken. Reiziger Henk van Kampen (64) bedacht de oplossing voor dit probleem. “Een huilende baby aan boord is ronduit asociaal. Passagiers tellen een hoop geld neer voor een ticket. Ouders kunnen het niet maken om hun jankende kind gewoon mee te nemen in de cabine”, zegt Van Kampen.

De voormalig uitvaartondernemer ontwierp een speciale bench waarmee baby’s in het bagageruim kunnen worden vervoerd. “Het lijkt op een kistje waarin honden worden vervoerd, maar dan iets kleiner”, legt hij uit. “De baby’s kunnen gewoon onderin het vliegtuig worden geschoven, tussen de koffers. Daar heeft niemand last van ze.”

Diverse vliegmaatschappijen hebben interesse in de babybench. Ze beloven reizigers flinke kortingen als ze hun baby op deze wijze laten vervoeren. Voor ouders die hun baby toch op schoot willen houden, komt er de mogelijkheid de baby lachgas toe te dienen.

 
Deel dit artikel: