19 ℃

Baby (1) beleeft eerste dag in de volle zon

Nederland heeft de eerste zomerse dag van dit jaar achter de rug. Veel mensen genoten van het zonnige weer. Baby Sophie (1) moest duidelijk nog even wennen aan de felle zon. “Ze is net een indiaantje”, grapt haar moeder over Sophie’s verbrande gezichtje.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – GdnMika

Het heerlijke weer was voor Jolisha Engelveer een mooie gelegenheid om haar dochter Sophie te laten kennismaken met de zon. “Zelf houd ik van een mooie, gebruinde huid, maar Sophie had nog nooit een volle dag in de zon gelegen. Samen zijn we naar Zandvoort gegaan en daar heb ik haar de hele dag laten bakken”, vertelt Jolisha.

In plaats van een zomerse, goudbruine teint, kreeg Sophie’s huidje een vuurrode kleur. “Ik wist niet wat ik zag!”, giert haar moeder. “Al na een paar uur was ze knalrood en reageerde ze niet meer. Ik lachen natuurlijk! Toen zijn we maar naar huis gegaan.”

Misschien is Sophie toch niet zo’n zonaanbidder als haar moeder? Haar moeder schudt haar hoofd. “Nee, het is te vroeg om dat nu al te zeggen. Dit was pas haar eerste dag in de zon. Morgen proberen we het gewoon nog een paar uur.”

 
Deel dit artikel: