Vrees voor nieuwe lockdown: baasjes halen coronahond weer op uit asiel

Vrees voor nieuwe lockdown: baasjes halen coronahond weer op uit asiel
Foto: Amber Aquart / Shutterstock.com

Het is druk in de dierenasiels. Baasjes die hun coronahond een half jaar geleden naar het asiel brachten, halen het dier weer op uit angst voor een nieuwe lockdown.

Het RIVM ziet een forse toename van het aantal coronagevallen. Vorige week lag het aantal nieuwe besmettingen 64 procent hoger dan de week ervoor. Vanwege het snel oplopende aantal besmettingen vrezen veel Nederlanders een nieuwe lockdown. Dat zorgt voor een stormloop bij de dierenasiels.

Bij het asiel in Remsbeek zijn deze week al vijf coronahonden weer opgehaald door hun voormalige baasjes. “We zijn ontzettend druk met de herplaatsingen”, zegt medewerkster Gella Mijnze. “Daarom is het zo belangrijk dat dieren worden gechipt. Zo weten we altijd welke hond bij welk baasje hoorde.”

De 37-jarige Martijn van Huil heeft geluk: zijn coronahond zit er nog. “Hij herkende me zelfs nog! Leuk hè?”, zegt hij enthousiast. “We dachten een paar maanden geleden dat de lockdown definitief voorbij was en dat de hond wel weg kon. Maar als er een nieuwe lockdown komt, willen we weer een beetje gezelschap. En het is voor de hond natuurlijk heel fijn dat hij weer een paar maanden in mijn huis mag wonen.”

 
Deel dit artikel: