12 ℃

Baas doet stiekem de pil in de koffie

Zwangere collega’s zijn voor veel werkgevers een nachtmerrie. Afdelingshoofd Onno H. is er helemaal klaar mee. Hij geeft leiding aan een callcenter en van de 23 vrouwen in zijn team zijn er nu 3 zwanger. H. heeft daarom drastische maatregelen genomen.

baas-doet-stiekem-de-pil-in-de-koffie“Op deze afdeling werk ik graag met vrouwen, daar kijk ik gewoon liever tegenaan dan tegen mannen. Maar omdat die dames telkens zwanger worden levert het mij dat heel veel planningsproblemen op. Ik heb daarom besloten om, zonder dat de dames het weten, een anticonceptiepil in de thee en de koffie te doen”, aldus de manager.

De pillen haalt H. bij zijn broer, die apotheker is. “Zo verdient hij er ook nog iets aan. Ik stop al drie maanden lang iedere dag de pillen in de koffie en geen haan die ernaar kraait. Het is echt een geweldige oplossing. Ik weet bijvoorbeeld dat Yvonne en Monique graag moeder willen worden, maar die hebben zich nog steeds niet bij me gemeld met de ‘blijde mededeling’ dat ze zwanger zijn.”

H. (op verzoek geen achternaam vermeld, red.) heeft geen hekel aan baby’s, integendeel, zelf is hij net voor de eerste keer vader geworden. Hij laat een foto zien van zoon: “Kijk eens, twee maanden oud. Is het geen heerlijk kind? Echt het mooiste dat me ooit is overkomen.”

 
Deel dit artikel: