17 ℃

AZC Ter Apel: “Even geen ruimte voor Zelensky”

AZC Ter Apel: “Even geen ruimte voor Zelensky”
Foto: Tupungato / Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

De Oekraïense president Zelensky is woensdagavond geheel onverwacht aangekomen in Nederland. Normaal gesproken zou hij worden opgevangen in het azc in Ter Apel. Het opvangcentrum zit echter vol en nareizigers worden verzocht zich te melden in Zevenaar. Grote verwarring en mogelijk ook teleurstelling voor de president.

Zelensky landde rond 22:15 uur op de luchthaven Schiphol. Hij heeft nog geen verblijfsvergunning en is daarmee nog geen statushouder. Asielzoekers zetten normaal gesproken de eerste stappen in hun procedure in Ter Apel en gaan dan naar een ander azc of een noodopvanglocatie om die procedure voort te zetten. Maar de leiding van het aankomstcentrum in Ter Apel heeft momenteel geen plek voor Zelensky.

“President of niet. Het is hier gewoon te vol”, geeft een medewerker van het COA in Ter Apel aan. “Voor iedereen gelden dezelfde regels en procedures. Daar zijn we heel duidelijk over. Het kan niet zo zijn dat andere vluchtelingen buiten moeten slapen, omdat Zelensky een paar daagjes langs wil komen. Zo werkt het hier niet.”

 
Deel dit artikel: