23 ℃

AVROTROS wil aanpassing bij Songfestival: “Nederlandse kandidaat moet ongestoord kunnen bedreigen”

AVROTROS wil aanpassing bij Songfestival: “Nederlandse kandidaat moet ongestoord kunnen bedreigen”
Foto: YT CC

HILVERSUM - AVROTROS zegt te twijfelen of ze volgend jaar nog wel een kandidaat willen sturen naar het Songfestival. Volgens de Nederlandse omroep moet er structureel iets veranderen bij de organisatie van het liedjesfestijn.

AVROTROS is nog steeds boos over de zware straf die Joost Klein door de organisatie kreeg opgelegd. Klein werd gediskwalificeerd, omdat hij een medewerkster van het Songfestival zou hebben bedreigd. Volgens de omroep kwam de diskwalificatie intimiderend over op de Nederlandse deelnemer. “Het kan niet zo zijn dat onze artiesten in een onveilige situatie terechtkomen, omdat ze alleen maar wat bedreiginkjes uiten”, aldus AVROTROS.

In het vervolg moet het Songfestival volgens AVROTROS veel meer rekening gaan houden met de volksaard van de deelnemers: “Wij Nederlanders staan bekend om onze lompheid en horkerigheid. Dan is het natuurlijk waanzin als we worden gediskwalificeerd vanwege deze kwaliteiten. Wij willen dat het Songfestival weer leuk wordt voor iedereen en dat dreigementen dus niet langer worden gezien als iets louter negatiefs.”

 
Deel dit artikel: