13 ℃
Joost Klein gediskwalificeerd

AVROTROS: “We hadden toch weer gewoon Mia Nicolai en Dion Cooper moeten sturen”

AVROTROS: “We hadden toch weer gewoon Mia Nicolai en Dion Cooper moeten sturen”
Foto: YT CC / Ruud Janssen / Avrotros

MALMö - Omroep AVROTROS betreurt de diskwalificatie van Joost Klein, maar benadrukt dat er niets mis is met de selectie van de kandidaten voor het Eurovisie Songfestival. 

Joost Klein werd gediskwalificeerd voor de finale van het Songfestival. Eerst zou er sprake zijn geweest van een ‘fysieke confrontatie’ met een fotograaf, later werd gezegd dat Joost Klein een medewerker van het Songfestival zou hebben bedreigd. Toch vindt omroep AVROTROS dat ze wel degelijk een neusje voor talent heeft.

“Misschien was Joost Klein niet de beste keuze, maar het gaat te ver om te zeggen dat wij telkens de verkeerde artiesten selecteren”, laat de omroep weten. “Iedereen zal toch moeten toegeven dat we vorig jaar met Mia Nicolai en Dion Cooper een ijzersterke act hadden.”

"Never change a winning team."
AVROTROS

“Achteraf is het makkelijk praten, maar zoals de Britten zeggen: ‘never change a winning team'”, peinst AVROTROS. “Misschien hadden we geen risico moeten nemen en gewoon weer Mia Nicolai en Dion Cooper moeten sturen. Natuurlijk is het niet leuk om twee keer achter elkaar dezelfde artiesten mee te laten doen, maar dan hadden we wel zeker geweten dat er iets goeds stond.”

 
Deel dit artikel: