13 ℃

AVROTROS stelt harde eis voor Songfestival 2025: “Geen camera’s meer”

AVROTROS stelt harde eis voor Songfestival 2025: “Geen camera’s meer”
Foto: YT CC

MALMö - Omroep AVROTROS is op zijn zachtst gezegd ‘not amused’ over de beslissing van de European Broadcasting Union (EBU) om Joost Klein naar huis te sturen. Joost Klein zou bij het Eurovisie Songfestival een cameravrouw hebben bedreigd. Om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen, wil de Nederlandse omroep dat er geen enkele camera meer bij het Songfestival wordt toegelaten. 

“Het is verschrikkelijk”, zegt Taco Zimmerman over de diskwalificatie van Joost Klein. De AVROTROS-directeur zegt alles te hebben geprobeerd om Joost alsnog op het podium te krijgen, maar tevergeefs: “De EBU is onvermurwbaar. Het incident waarbij Joost een dreigend gebaar maakte naar een cameravrouw was volgens hen zo belastend dat ze hem geen tweede kans meer willen geven.”

Zimmerman zegt dat AVROTROS voor volgend jaar drastische maatregelen eist: “Wij willen geen enkele camera meer bij het Eurovisie Songfestival. Camera’s horen sowieso niet bij een Songfestival. Onze artiesten hebben recht op privacy.”

Zimmerman denkt dat dit de enige manier is waarop het Songfestival nog een toekomst heeft: “Geen camera’s, geen media en geen publiek betekent geen ophef en geen aangebrande artiesten. Als we het Songfestival beperken tot een feestje van 100 á 150 man, denk ik niet dat we ooit nog horen van vervelende incidenten bij dit festijn. De enige redding voor dit feestje van verbinding en liefde.”

 
Deel dit artikel: