23 ℃

AVROTROS selecteert carnavaleske Joost Klein voor Eurovisie Songfestival

AVROTROS selecteert carnavaleske Joost Klein voor Eurovisie Songfestival
Foto: Ruud Janssen / Avrotros

HILVERSUM - De carnavaleske rapclown Joost Klein zal Nederland gaan vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival in Malmö. “Wij zijn onder de indruk van zijn talent, net zoals wij vorig jaar onder de indruk waren van Dion Cooper en Mia Nicolai. Je mag rustig zeggen dat wij een neus hebben voor het ontdekken van talent”, zegt een woordvoerder van de selectiecommissie.

De commissie die namens AVROTROS het talent beoordeelt, laat weten dat de selectie best moeilijk was: “Dion Cooper en Mia Nicolai hebben de lat vorig jaar ongelofelijk hoog gelegd. Het is voor Joost Klein geen makkelijke opgave om hun prestatie te evenaren. Hij heeft, zoals wij dat zeggen, ‘big shoes to fill’.”

Het Eurovisie Songfestival vindt plaats op 11 mei 2024. Voor de carnavaleske feestartiest Joost Klein, die graag als rappende clown optreedt en tot dusver in ons land nog geen noemenswaardige hit op zijn naam zette, is het de eerste keer dat hij aan het liedjesfestijn deelneemt.

“We gunnen Joost Klein graag deze kans om zijn carrière naar een hoger plan te tillen”, aldus de selectiecommissie. “Net als vorig jaar hebben we opnieuw iemand met een gouden stem gevonden. Nu Joost door ons is uitverkoren, wordt hij in één klap een wereldster. Net zoals wij vorig naar wereldsterren maakten van Dion Cooper en Mia Nicolai. Hij kan nog amper bevatten wat voor een geluksvogel hij is.”

 
Deel dit artikel: