15 ℃

Avrotros: “Liedje Mia en Dion klonk prima in badkamer”

Avrotros: “Liedje Mia en Dion klonk prima in badkamer”
Foto: Avrotros / Jasper Suyk

Het zangtalent van Songfestivaldeelnemers Mia Nicolai en Dion Cooper is volgens Avrotros uitgebreid getest in de beschermde omgeving van hun badkamer. Daar zongen ze prima, zegt een woordvoerder van de omroep. 

Na twee proefoptredens in Madrid en Amsterdam is nogal wat kritiek ontstaan op het Songfestivalduo. Bij beide optredens zongen Mia en Dion vals. Dat heeft volgens de omroep vooral te maken met de omstandigheden: “Op zo’n groot podium is de akoestiek heel anders dan ze gewend zijn. Je hebt daar niet de natuurlijke galm die ze in hun badkamer wel hebben. Het is logisch dat ze daardoor niet helemaal de juiste toon kunnen pakken.”

Avrotros overlegt met de decorafdeling van het Eurovisie Songfestival over enkele aanpassingen die de prestaties van Mia en Dion kunnen verbeteren: “We moeten ze laten zingen in een omgeving die vertrouwd aanvoelt. Daarom hopen we dat op het podium in Liverpool een klein badkamertje gebouwd kan worden. Een ligbad is niet eens nodig. Gewoon een eenvoudige, betegelde douche kan al het verschil maken. Aan hun talent ligt het niet.”

 
Deel dit artikel: