23 ℃

Avondvullend respectloos eerbetoon Chriet Titulaer

De Wereld Draait Door komt waarschijnlijk nog deze week met een avondvullend respectloos eerbetoon aan Chriet Titulaer. De wetenschapper en tv-persoonlijkheid overleed afgelopen weekend.

Foto: NOS – Archief Beeld en Geluid

Maandagavond was in DWDD alvast een voorproefje van het respectloze eerbetoon te zien. Tafelgast Jelle Brandt Corstius las met een zogenaamd Limburgs accent respectloos voor uit de biografie van Chriet Titulaer. Hier werd door presentator Matthijs van Nieuwkerk smakelijk om gelachen.

Het respectloze eerbetoon leidde tot talloze reacties. De uitzending trok ruim  1,3 miljoen kijkers en belandde op de vierde plek van best bekeken programma’s. Vanwege het succes overweegt de Publieke Omroep een avondvullend respectloos programma, waarin Chriet Titulaer urenlang door Jelle Brandt Corstius zal worden geïmiteerd en bespot.

Chriet Titulaer was jarenlang een populaire televisiepersoonlijkheid. Hij deed onder meer verslag van de eerste maanlanding en presenteerde het wetenschappelijke programma Wondere Wereld. Verder publiceerde hij meer dan 50 wetenschappelijke boeken. Jelle Brandt Corstius heeft ook een boekje geschreven.

 
Deel dit artikel: