16 ℃

Autoverkeer krijgt mogelijk te maken met tegenwind door storm Ciarán

Autoverkeer krijgt mogelijk te maken met tegenwind door storm Ciarán
Foto: Montypeter / Shutterstock.com

DE BILT - Vanaf donderdag trekt de storm Ciarán over ons land. Een deel van het autoverkeer kan daardoor te maken krijgen met tegenwind. Daarvoor waarschuwt weerbureau MeteoScience.

“De storm Ciarán gaat gepaard met een zuidelijke wind”, weet weerman Thomas Indra. “Auto’s die van zuid naar noord rijden, zullen weinig hinder ondervinden van de wind. Sterker nog: omdat de wind uit een gunstige hoek komt, kan autoverkeer dat in noordelijke richting rijdt zelfs profiteren van de storm. Maar voor automobilisten die naar het zuiden willen, geldt een heel ander verhaal.”

Auto’s die donderdag en vrijdag naar het zuiden rijden, kunnen te maken krijgen met een fenomeen dat door weerkundigen ’tegenwind’ wordt genoemd. “De wind komt uit een richting die precies tegengesteld is aan de rijrichting van de auto”, legt Indra uit. “Hierdoor voelt het alsof de auto minder goed vooruit wil. Bovendien kan het brandstofverbruik toenemen.”

Vanwege de weersituatie worden automobilisten geadviseerd om donderdag en vrijdag alleen in noordelijke richting te rijden, bijvoorbeeld van Tilburg naar Nieuwegein of van Arnhem naar Apeldoorn.

 
Deel dit artikel: