21 ℃

Autotune-unit Nederlandse deelnemers Songfestival aangekomen in Liverpool

Autotune-unit Nederlandse deelnemers Songfestival aangekomen in Liverpool
Foto: Donvictorio / Shutterstock.com / Avrotros / Jasper Suyk

Goed nieuws voor Mia Nicolai en Dion Cooper, het duo dat Nederland zal vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival. De autotune-unit die het duo tijdens het Songfestival zal ondersteunen, is vandaag aangekomen in Liverpool.

De autotune-unit werd per vrachtschip getransporteerd naar Liverpool, waar het Songfestival op 13 mei zal plaatsvinden. De autotune werd vervoerd in acht zeecontainers en alle onderdelen zullen op de songfestivallocatie in elkaar worden gezet.

“Het is een gigantisch apparaat”, zegt geluidstechnicus Ryan Bardel. “Het is de grootste autotune-installatie die ooit bij het Songfestival is gebruikt en de enige die de noten van Mia Nicolai en Dion Cooper kan corrigeren. Je kunt er alles in stoppen en er komt een perfecte, zuivere noot uit. Met dit apparaat kun je gillen als een schaap in de shoarmazaak en dan nog steeds klinken als Céline Dion.”

Het gaat om de grootste autotune-unit ter wereld. Ter vergelijking: deze installatie is bijna twee keer zo groot als de autotune die bij de optredens van Famke Louise wordt gebruikt.

 
Deel dit artikel: