Auto’s branden dankzij nieuwe E10-benzine milieuvriendelijker af

Foto: Leon Rafael / Shutterstock.com

De meeste tankstations leveren sinds vorig jaar alleen nog E10-benzine, die milieuvriendelijker is. Pyromanen zijn tevreden over de resultaten met de nieuwe brandstof.

Sinds oktober 2019 mogen tankstations alleen nog E10-benzine leveren in plaats van ‘gewone’ benzine. E10 bevat meer bio-ethanol en zorgt daarmee voor minder schadelijke uitstoot. Pyromanen zijn enthousiast over de nieuwe brandstof. Sinds de invoering van E10 zijn er aanzienlijk meer autobranden.

“Als we kijken naar de resultaten van de afgelopen zeven maanden, dan denk ik dat we best tevreden mogen zijn”, zegt pyromaan Willem Tubbelink. “Bij het afbranden van auto’s met E10 komt veel minder koolstofdioxide vrij, terwijl de auto sneller in brand vliegt.”

“In de komende tijd willen we in gesprek met brandstofproducenten en milieu-organisaties over hoe we voertuigen in de toekomst nog milieuvriendelijker in brand kunnen zetten. Maar er is al heel veel bereikt”, aldus Tubbelink. “We zien dat vorig jaar 6 procent meer auto’s in brand zijn gestoken, terwijl de uitstoot van schadelijke stoffen juist afnam. Ik denk dat we daar met z’n allen heel trots op mogen zijn.”

 
Deel dit artikel: