19 ℃

Automobilisten woedend door lage brandstofprijs

De prijzen voor onder meer brandstof en voedsel zijn voor het eerst in bijna dertig jaar gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De prijzen voor goederen en diensten waren in de maand juli lager dan een jaar eerder. De inflatie kwam uit op -0,3%. Er is dus zelfs sprake van deflatie. Vooral de lagere prijzen van brandstof en voedingsmiddelen droegen bij aan de inflatiedaling. De gemiddelde prijs voor een liter Euro 95 daalde met ruim 10 cent.

Automobilisten reageren woedend op de lagere brandstofprijzen. “De zwakkeren worden hier de dupe van! Kijk naar de ouderenzorg, de armoede in Nederland en de veiligheid op straat. Daar moet dringend meer geld naartoe. Maar wat doen wij? Wij gaan alleen maar mínder accijns en btw betalen. Dat is niet eerlijk”, briest automobilist Nico Willebard tijdens het tanken.

Willebard vindt de goedkope benzine schandalig. “Veel mensen zijn afhankelijk van de voedselbank en hulp van de overheid. Die wordt betaald uit onder meer brandstofaccijns. Die mensen liggen te creperen, terwijl ik hier lekker goedkoop sta te tanken. Ik schaam me kapot.”

 
Deel dit artikel: